De beste bestelbus van 2020

De beste bestelbus van 2020

Een goede bestelbus is voor veel ondernemers onmisbaar. Of je nu ZZP’er bent in de bouw of koerierssector, of actief bent in de detailhandel of horeca: met een bestelwagen vervoer je alles van A tot Z van A naar B.

Veel ondernemers vragen zich echter af wat nou een goede bestelbus is. Daarom helpen we je in dit artikel op weg met onze selectie beste bedrijfswagens in drie categorieën:

 • Grote bestelwagens;
 • Kleine bestelwagens;
 • Budget bestelwagens;

Ook helpen we je te bepalen welke leasevorm (operational of financial lease) het best bij jou past. Laten we echter eerst eens kijken waar een goede bestelauto aan moet voldoen.

Vind hier je toekomstige auto

[wd_asp id=1]

Criteria voor een goede bestelwagen

 1. Verbruik. Het is belangrijk om een bestelbus te kiezen die zuinig rijdt. Je zult immers veel kilometers maken en per gereden kilometer bespaar je dan op benzine of diesel. Dit is goed voor het milieu, maar ook vooral voor je portemonnee!
 2. Betrouwbaarheid. Als je busje niet rijdt kun je niet werken en als je niet werkt verdien je geen geld. Daarom is het absoluut belangrijk een wagen te nemen waar je van op aan kunt.
 3. Design. Als ondernemer wil je goed voor de dag komen. Daarom gebruik je je bedrijfswagen als mobiel billboard, met het logo prachtig op de zijkant gedrukt. Met een mooi vormgegeven bestelauto maak je op deze manier automatisch indruk.
 4. Ruimte. Of je nu op zoek bent naar een grote of een kleine bestelauto: je hebt ruimte nodig. Daarom wil je een laadruimte met zoveel mogelijk inhoud. Die ruimte moet ook bruikbaar zijn. Daarvoor is het belangrijk dat de laadvloer vlak is en dat de wanden recht zijn.
 5. Comfort. Een bestelwagen is gemaakt om in te werken, maar dat wil niet zeggen dat ie niet comfortabel moet zijn. Zo begin je net iets fijner aan je klus dan wanneer je nek- of rugpijn hebt door een verkeerde stoel of een schuifdeur die niet lekker werkt.
 6. De inrichting kan aangepast worden. Een elektricien richt zijn bus anders in dan een koerier. Gelukkig is het bij vrijwel alle busjes tegenwoordig mogelijk de laadruimte en cabine helemaal aan te laten passen aan jouw wensen.

Top 3 bestelbussen 2020

Nu we alle belangrijke factoren op een rijtje hebben, kunnen we kijken welke bestelbussen echte winnaars zijn in hun categorieën. Welk type bedrijfsbus je ook zoekt, met de volgende wagens zit je zeker goed.

Mercedes Sprinter – Beste grote bestelbus

De zeer ruime Mercedes Sprinter is ontzettend veelzijdig. Hij is te leasen in verschillende uitvoeringen die perfect aansluiten op iedere bedrijfstak, van pakketdienst tot de bouw. En hadden we al gezegd dat de Sprinter ruim is? Heel ruim. De meest ruime Sprinter is voorzien van een laadruimte van 17 m³ en de bijna kaarsrechte wanden en vlakke laadbodem garanderen dat je daar iedere kubieke centimeter optimaal van kan benutten.

Daarbij is de Sprinter een echte Mercedes. Dit zie je direct aan het zakelijk maar zeer stijlvolle design waar ieder logo zeker goed op uit de verf komt. Ook de hoge graad van comfort en de vele innovatieve snufjes maken direct duidelijk dat het hier om een topper gaat. Wat te denken van de ergonomisch ontworpen comfortstoelen, het intelligente modulaire opbergconcept, de keyless-start-functie, het luxe multimedia systeem met ingebouwde navigatie en 10,25 inch touchscreen en de automatische airconditioning? Hier worden wij in ieder geval heel warm van!

Ford Transit Connect – Beste kleine bestelbus

De Ford Transit Connect staat zeker bovenaan het verlanglijstje van iedereen die op zoek is naar een compacte bestelauto. Om dat te begrijpen hoef je eigenlijk alleen maar naar de foto te kijken: het is een schoolvoorbeeld van een rijdend visitekaartje. Zie je jouw logo er al op prijken?

In deze nieuwste Transit Connect vind je alles wat je gewend was van Ford: robuustheid, duurzaamheid, comfort en een zuinige motor. Dankzij de automatisch start-stopfunctie is de wagen nu nog zuiniger in het stadsverkeer. In combinatie met de zes versnellingen en het Ford Eco Mode-systeem verbruik je hierdoor tot wel 10% minder brandstof. Dit resulteert in een indrukwekkend dieselverbruik van minder dan 1 op 17!

Ook aan innovaties geen gebrek in de Transit Connect. Stel bijvoorbeeld dat je na een ochtend hard werken toe bent aan een goede lunch. Dan ga je gewoon achter het stuur zitten en zegt: ‘Ik heb honger’, waarna de slimme bestelauto je automatisch naar de dichtstbijzijnde lunchroom navigeert.

Beste budget bestelbus - Dacia Dokker Van

Voor wie voordelig een bestelwagen wil leasen is er een Dacia Dokker Van. De bedrijfswagen is wat minder comfortabel, luxe en artistiek vormgegeven dan bijvoorbeeld de Transit Connect, maar hij doet hij wat hij moet doen voor een prijs die er niet om liegt: vanaf €216 per maand rijd je hem al.

Met maar liefst 600 liter aan laadruimte, die je helemaal zelf kunt configureren (bijvoorbeeld met wandgereedschapskasten, bevestigingspunten of een houten vloer) is de Dokker Van geschikt voor iedere laadklus. En met airconditioning, ABS, zonwerend glas, elektrische ramen en een standaard multimedia systeem zit je voor dit geld zeker niet verkeerd.

Kortom: heel veel bestelbus voor heel weinig geld! En dankzij het verbruik van 1 op bijna 19 zul je ook niet veel kwijt zijn aan de (diesel)pomp.

Financial lease of operational lease bestelwagen?

Wanneer je overweegt om zakelijk een bestelwagen te leasen, heb je hierbij grofweg de keuze uit twee leasevormen: operational lease en financial lease. Bij beide leasevormen krijg je direct een mooie bestelbus tot je beschikking voor een vast bedrag per maand.

Het verschil tussen de leasevormen zit hem vooral in het feit dat je direct financieel eigenaar wordt van de wagen of niet. Bij financial lease komt de bestelbus direct op de balans, terwijl bij operational lease de leasemaatschappij eigenaar blijft. Ook zitten bij operational lease de kosten voor het onderhoud, wegenbelasting en afschrijving in het contract opgenomen, terwijl je dit bij financial lease nog extra zelf dient te betalen.

Lees hier meer over de verschillen tussen operational en financial lease.

Voordelen financial lease bestelwagen

 • Je wordt direct eigenaar van de wagen en aan het eind van het leasecontract is hij helemaal van jou.
 • De bestelbus komt op de balans, waardoor je gebruik kunt maken van diverse fiscale voordelen, zoals de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de renteaftrek.
 • Je mag zelf bepalen hoe je de wagen verzekert en waar je hem laat onderhouden. Door dit slim te doen kun je hierop besparen.

Voordelen operational lease bestelauto

 • De leasekosten zijn aftrekbaar van de winst, waardoor je minder belasting betaalt.
 • Je kiest voor zekerheid en loopt geen risico, omdat de leasemaatschappij verantwoordelijk is voor de bedrijfswagen.
 • Je kunt voordelig extra opties nemen, zoals een tankpas, pechhulp en gratis vervangend vervoer.

  Twijfel je nog welke bestelbus en welke leasevorm het beste bij jou past? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Advies nodig?

Neem contact op met ons