Bedrijfswagen leasen zonder jaarcijfers, aanbetaling of BKR check

Het leasen van een bedrijfswagen is voor sommige vakgebieden essentieel voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Ben je een startende onderneming zonder jaarcijfers of heb je een negatieve BKR registratie dan kan het leasen van een bedrijfswagen een ingewikkeld proces worden. Bij Zakelijk Leasen Nederland adviseren wij je gratis en vrijblijvend wat de beste mogelijkheden voor je huidige situatie zijn. Zo kom je snel aan de juiste zakelijke bedrijfswagen.

Vind hier je toekomstige auto

Zoeken
Generic filters

Bedrijfswagen leasen als starter of zzp zonder jaarcijfers

Wanneer je een starter of zzp’er bent is het logisch dat je nog geen jaarcijfers kunt voorleggen. Er zijn partijen waarbij jaarcijfers altijd nodig zijn om een bedrijfswagen te kunnen leasen. Bij Zakelijk Leasen Nederland denken wij echter met je mee als startende ondernemer. Kies je voor financial lease (van een occasion) dan maak je al een grotere kans om een bedrijfswagen te kunnen leasen zonder jaarcijfers.

Starters en zzp kiezen voor financial lease omdat:

 • Het maanbedrag van (occasion) financial lease ligt lager
 • De bedrijfswagen kan gelden als zijn eigen onderpand
 • Alle zakelijke aftrekposten zijn van toepassing
 • Je hebt veel controle over het budget

Zeker wanneer je kiest om een occasion te financial leasen die niet de hoofdprijs kost en goed binnen je budget valt kun je vaak leasen zonder dat hier jaarcijfers voor nodig zijn. Belangrijk is wel om te weten dat het per situatie verschilt wat de mogelijkheden zijn. Bestaat je bedrijf bijvoorbeeld net een paar weken dan kan het zijn dat er alsnog een aanbetaling nodig is om in aanmerking te komen om te leasen als starter. Een ander denkbaar scenario is dat er een hoger rentepercentage gehanteerd wordt om het risico voor de financierder in te dekken.

Bedrijfswagen leasen zonder aanbetaling

Kies je voor financial leasen dan is het gebruikelijk om een aanbetaling te doen van de btw die over de auto geldt. De btw krijg je immers terug van de Belastingdienst bij de aangifte van je omzetbelasting. Voor starters of ondernemingen zonder een flink spaarpotje is dit echter in niet te missen bedrag. Zelfs wanneer je het bedrag binnen enkele maanden terug krijgt. Voor deze ondernemers bestaat de regeling voorfinanciering van btw.

Voorfinanciering werkt in 3 simpele stappen.

 1. De bank financiert het bedrag voor je auto inclusief btw
 2. Je krijgt de BTW terug van de Belastingdienst binnen enkele maanden
 3. Als je de BTW terug hebt betaal je de bank het voorgefinancierde bedrag terug

Op deze manier hoef je dus geen aanbetaling te doen voor je bedrijfswagen en kun je onderweg met een gezonde bankrekening. Voor startende zzp’ers of ondernemingen met een krappe cashflow is dit ideaal.

Bedrijfswagen leasen zonder BKR check

Wanneer je een negatieve BKR hebt dan hangt het van je situatie af wat de mogelijkheden zijn. Ben je net een half jaar onderweg als startende zzp’er en heb je een berg openstaande rekeningen? Dan zal het lastig worden om een bedrijfswagen te kunnen leasen. Er zijn echter verschillende vormen van een BKR registratie. In sommige situaties zijn alle openstaande rekeningen allang betaald en heb je een gezonde onderneming. Wanneer dit het geval is dan is de kans een stuk groter dat je een bedrijfswagen kunt leasen met een BKR registratie.

Een bedrijfswagen leasen als zzp’er kan bijna altijd in de volgende situaties:

 • Je hebt geen negatieve BKR registratie of slechts één of enkele (kleine) lopende leningen
 • Je A-codering is al enkele jaren oud en werd snel opgevolgd door een H (Herstel)
 • Je BKR codering is meer dan vijf jaar geleden opgelost met een H (hij is dan verwijderd uit het register)

Er zijn echter ook een aantal zaken die je zelf kunt doen om je kansen op een zakelijke leaseauto te verhogen namelijk:

 • Het doen van een aanbetaling (extra eigen inleg)
 • Een inruil auto of bedrijfswagen bieden
 • Het kiezen voor een (occasion) financial leaseauto ruim binnen je budget
 • Het afspreken van een hoger rentepercentage met de financierder

Omdat de situatie van iedere ondernemer anders is moet iedere leaseaanvraag met een BKR registratie apart worden beoordeeld. Onze adviseurs kunnen je gratis en vrijblijvend helpen om de beste oplossing voor je situatie te vinden.

Advies nodig?

Neem contact op met ons