...

Financial leasen als zzp of eenmanszaak

Bij de financial leasevorm wordt een auto naar keuze voor je gefinancierd door de lease- of financieringsmaatschappij. Vervolgens betaal je als ondernemer in maandelijkse (lease) termijnen de auto geleidelijk af. Dit heeft als grote voordeel dat de auto of bedrijfswagen meteen op de bedrijfsnaam komt te staan. Na het voldoen van de leasetermijnen is de auto dan ook volledig van jou en hoeft deze niet weer ingeleverd te worden zoals met operational leasen. Een aanvullend voordeel van een voertuig op bedrijfsnaam hebben staan is dat je gebruik kunt maken van alle fiscale voordelen.
Bij het financial leasen van een auto zijn er twee type aanbetalingen namelijk:
  • Direct economisch eigenaar van het voertuig
  • Het voertuig is aan het eind van het contract van jou
  • Ruime keuze van occasions uit iedere prijsklasse
  • Investeringsaftrek
  • Renteaftrek
  • Voertuig kan afgeschreven worden op de balans
  • Onbeperkte kilometers
  • Geen jaarcijfers nodig
  • Meer flexibiliteit verzekering en onderhoud
  • Leasemogelijkheden als starter

Wat moet je zelf nog regelen als zzp’er?

Bij deze leasevorm is het leasetermijn puur de aflossing van de auto. Dat betekent dat je naast de leasetermijn zelf nog verantwoordelijk bent voor de verzekering, onderhoud/reparatie en de wegenbelasting. Het voordeel is dat als eenmanszaak of zzp hier meer flexibiliteit en controle door krijgt. Je bepaalt namelijk zelf wat voor verzekering je nodig hebt en of je schade wel of niet laat repareren en waar je dat doet.

Financial leasen zonder jaarcijfers

De meeste eenmanszaken of zzp’ers hebben geen jaarcijfers paraat liggen. In tegenstelling tot een BV zijn zij niet verplicht deze op te laten stellen. Om te kunnen financial leasen heb je echter geen jaarcijfers nodig. De lease- of financieringsmaatschappij heeft zonder het aanleveren van cijfers of een boekhouding voldoende indicatoren om te bepalen wat de leasemogelijkheden zijn van je bedrijf.

Startende eenmanszaak of zzp

Als starter zijn er gelukkig voldoende leasemogelijkheden. Wel is het dan belangrijk om je als beginnend bedrijf aan bepaalde richtlijnen te houden. Bestaat je bedrijf korter dan 3 maanden? Kies dan een occasion met een maximale prijs van 12.000 ex. btw. Eenmanszaken die een half jaar bestaan kunnen tot 15.000 leasen en bedrijven van een jaar tot 1,5 jaar tot 20.000. Uiteraard is het mogelijk om boven dit bedrag een occasion uit te zoeken. Ga er dan wel van uit dat allen boven deze bedragen in de vorm van een aanbetaling gedaan moet worden.

Berekenen Leaseprijs als ondernemer

Door gebruik te maken van onze calculator kun je exact berekenen hoeveel het financial leasen van een auto je gaat kosten. Als eenmanszaak of zzp’er is het extra belangrijk voldoende inzicht te hebben in de kosten per maand. Wel is het belangrijk om alle begrippen zoals slottermijn, (btw) aanbetalingen en het leasebedrag goed te begrijpen. Wij adviseren je dan ook om alle begrippen goed door te nemen wanneer je de leaseprijs gaat berekenen in onze calculator.

Ruim aanbod van 15.000+ occasions

Benieuwd wat voor mooie occasions wij voor jou hebben als eenmanszaak of zpp’er? Bekijk ons volledige aanbod en vind snel de ideale auto om je bedrijfsactiviteiten te ondersteunen. Door een gratis en vrijblijvende leasecheck te doen weet je al snel wat je mogelijkheden zijn als ondernemer.