...

Lease eenvoudig een occasion zonder jaarcijfers

Wanneer het gaat om financial leasen dan is het goed mogelijk om te leasen zonder jaarcijfers. 

Leasemaatschappijen en financieringspartijen hebben namelijk zonder het aanleveren van cijfers voldoende inzicht in de gezondheid van je bedrijf. Daarnaast geldt de gekozen auto (bij financial leasen) als zijn eigen onderpand waardoor deze vorm van leasing minder risico met zich meedraagt voor de leasemaatschappij. Operational leasen is echter niet mogelijk zonder jaarcijfers. Dit is allinclusive leasen met de verzekeringen, onderhoud en wegenbelasting inbegrepen in de prijs.

financial lease of operational lease kiezen

Kies voor financial lease

Wil je zonder jaarcijfers leasen dan is financial leasen je beste optie. Deze leasevorm werkt vergelijkbaar als een hypotheek. De financieringspartij koopt de auto als het ware voor je bij de dealer. Vervolgens betaal je de auto in maandelijkse termijnen af. Bij financial leasen kun je kiezen uit een groot aantal occasions in verschillende prijsklassen. Dit zorgt ervoor dat er altijd wel een auto binnen je budget valt. Omdat je direct eigenaar bent van de auto is het grote voordeel dat je recht hebt op alle fiscale aftrekposten en de auto na de leasetermijn volledig van jou is. Wel ben je verantwoordelijk voor het betalen van de verzekering, wegenbelasting en het onderhoud.

Leasen zonder jaarcijfers als startende onderneming

Een groot deel van de ondernemers die zonder jaarcijfers wilt leasen valt onder de categorie starter.Als je onderneming nog geen volledig jaar bestaat is het uiteraard logisch dat er geen cijfers aanwezig zijn. Desondanks is het nog steeds mogelijk om een mooie occasion te financial leasen.

Voor starters gelden de volgende criteria:

  1. Je bent reeds 10 dagen ingeschreven bij de KvK en hebt een zakelijke rekening
  2. Je kiest voor het financial leasen van een occasion
  3. Starters tot 3 maanden kunnen een auto tot 12.000 excl. btw leasen
  4. Ondernemingen die circa 7 maanden bestaan kunnen tot 17.500 excl. btw leasen
  5. Ondernemingen die circa 1 tot 1,5 jaar bestaan kunnen tot 20.000 excl. btw leasen
  6. De kilometerstand moet onder de 175.000 km zijn
  7. Bij voorkeur is de auto niet ouder dan 7 jaar
  8. Kies een realistische auto die bij je bedrijfsactiviteiten past

Zou je als starter graag een duurdere auto willen leasen? Dat is mogelijk. Echter moet je er dan wel vanuit gaan dat alles boven de genoemde bedragen in de vorm van een extra aanbetaling gedaan zal moeten worden.

Vind hier je toekomstige auto!

Leasen als ZZP (eenmanszaak) of VOF

Een ander geval wanneer je (mogelijk) geen jaarcijfers hebt als onderneming is wanneer je een eenmanszaak of VOF bent. Je bent dan niet verplicht om jaarcijfers te laten opstellen in tegenstelling tot een BV. Alle lease- en financieringsmaatschappijen waar wij mee samenwerken kunnen een leasecheck uitvoeren zonder dat je hiervoor cijfers hoeft aan te leveren. Voor deze bedrijfsvormen geldt ook weer dat het belangrijk is om een (financieel) realistische auto uit te zoeken die past bij de bedrijfsactiviteiten.

Helpt het aanleveren van jaarcijfers?

Mocht je wel beschikken over de mogelijkheid om jaarcijfers op te laten stellen dan kan dit in je voordeel werken. Ondanks het niet noodzakelijk is versterkt het wel je kansen om voor een hoger budget te leasen of een beter aanbod te krijgen vanuit de leasemaatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een lagere rente of een gunstiger slottermijn

Jaarcijfers

Uiteraard dragen jaarcijfers alleen in een positieve bij wanneer je bedrijf een goed jaar heeft gedraaid.

Bedrijfswagen occasion leasen zonder cijfers

Op zoek naar een bedrijfswagen? Wij hebben een ruime selectie aan bussen op voorraad waar je direct over kunt beschikken. Het fijne van een occasion is dat je exact de bedrijfswagen kunt uitkiezen die voldoet aan je wensen op het gebied van inrichting, lengte, breedte en hoogte. Bij het bestellen van een nieuwe bestelbus kan het maanden duren voordat deze besteld is en ingericht naar je wensen. Het kiezen van een occasions zorgt ervoor dat je direct kunt beschikken of wat je nodig hebt voor een lagere prijs.