...

Wat is operational lease?

Operational lease is een zakelijke leasevorm waarin alles voor één maandelijks vast tarief is inbegrepen. Wegenbelasting, verzekeringen, schadeherstel, onderhoud, en pechhulp. Om deze reden wordt (full) operational lease ook wel all-inclusive lease genoemd. Belangrijk om te weten is dat je aan het eind van het leasetermijn de auto weer inlevert bij de leasemaatschappij. Je hebt dan de mogelijkheid om een nieuwe auto te leasen.

Inbegrepen bij operational lease

Voordelen van full operational lease

Daarom kiezen veel ondernemers voor het  operational leasen van een auto. 

Een occasion operational leasen

Wanneer een occasion maximaal 2 jaar oud is en niet meer dan 30.000 kilometer op de teller heeft is het mogelijk deze operational te leasen. Dit is een populaire leasevorm onder starters en ZZP’ers. 

Je kunt ook een bedrijfswagen of personenauto die je ergens anders hebt gevonden bij ons aanmelden voor occasion operational lease zolang deze aan de voorwaarden voldoet.

Voorwaarden Operational Occasion Lease

Veelgestelde vragen over Operational Lease

Operational lease is de meest standaard leasevorm. Ruim 89% van de Nederlanders die zakelijk leaset, maakt gebruikt van een (full) operational leasecontract. Bij deze vorm blijft de leasemaatschappij economisch gezien eigenaar van de auto. Je betaalt de maatschappij een vast bedrag per maand. Voor dit bedrag wordt in principe alles voor je geregeld: de kosten voor het onderhoud, de verzekering, de wegenbelasting en afschrijving zijn op kosten van de leasemaatschappij.

  • Je hebt een duidelijk overzicht van de maandelijkse kosten.
  • Je loopt geen risico’s, zelfs niet als je schade rijdt.
  • De maandelijkse leasekosten en btw zijn aftrekbaar.

Bij de standaard (full) operational leasevorm dien je de auto aan het eind van het contract in te leveren. Er bestaan echter operational leasevormen (netto operational lease, wat weer net iets anders werkt), waarbij je de mogelijkheid krijgt de auto tegen een gereduceerd bedrag kunt overkopen aan het eind van de looptijd).

Je kan een occasion operational leasen wanneer de auto of bedrijfswagen tot 2 jaar oud is en maximaal 30.000 kilometer op de teller heeft. Deze keuze is populair onder starters en ZZP’ers omdat de kosten lager liggen maar de auto toch zeer jong en betrouwbaar is.