Voorfinancieren van de btw bij een zakelijke leaseauto

Kies je voor een zakelijke financial leaseauto dan wordt in sommige gevallen alleen de waarde van de auto exclusief btw gefinancierd. Dit houdt dus in dat je zelf de btw moet aanbetalen omdat je deze later weer terug krijgt bij het aangeven van je omzetbelasting. Bij zakelijkleasen.nl is het mogelijk om ook de btw te laten voorfinancieren door de bank. Zo hoef je géén aanbetaling van de btw te doen voor het aanschaffen van je financial leaseauto. Voor startende ondernemers, kleine zzp’ers en branches vrijgesteld van btw biedt dit een enorme uitkomst.

Voorfinanciering met financial lease werkt op de volgende manier:

  1. De bank financiert het bedrag voor je auto inclusief btw
  2. Je krijgt de btw terug van de Belastingdienst binnen enkele maanden
  3. Als je de btw terug hebt betaal je de bank het voorgefinancierde bedrag terug

Via deze regeling kun je dus zonder aanbetaling alsnog je auto financial leasen. Zo blijft het bedrag binnen je onderneming zodat je kunt blijven investeren en groeien. Dat is nog eens meedenken met ondernemers. Werk je in een branche vrijgesteld van btw? Lees dan verder hoe deze regeling er voor jou uitziet.

Vind hier je toekomstige auto

[wd_asp id=1]

Handig voor startende ondernemers en kleine zzp’ers

Omdat reguliere ondernemers de btw terug krijgen van de Belastingdienst wordt deze niet altijd meegefinancierd door de bank. Normaal gesproken moet de btw worden aanbetaald om in aanmerking te komen voor een zakelijke financial leaseauto. Hierbij kan het om een bedrag gaan van enkele duizenden euro’s. Voor startende ondernemers en kleine zzp bedrijven is dit vaak een onmisbaar bedrag, ook wanneer zij het na enkele maanden terug krijgen van de Belastingdienst. Daarom hebben wij deze speciale regelingen met de bank om de btw voor je lease te laten voorfinancieren.

Voorfinanciering voor branches vrijgesteld van btw

Werk je bijvoorbeeld in de zorg, kinderopvang of een sportorganisatie dan heb je vrijstelling van btw. Dit houdt in dat je de btw niet kunt terugvragen van de Belastingdienst. Voorfinanciering van de btw zal er dan ook anders uitzien voor deze doelgroep. Wanneer je leaseauto inclusief btw wordt gefinancierd zal dit resulteren in een hoger maandbedrag (en eventueel hogere rente) die je gedurende je financial lease periode aflost. Omdat je een hoger bedrag aflost dan reguliere ondernemers die de btw wel terugkrijgen ben je hierdoor duurder uit.

Marge auto als oplossing bij vrijstelling

Niet gevreesd, er is een goede oplossing voor dit probleem. Door te kiezen voor een marge auto kun je ervoor zorgen dat je een leaseauto exclusief btw kunt financial leasen. Over marge auto’s wordt namelijk geen btw gerekend.

 

Wat is een marge auto?

Een marge auto is een voertuig waarvan de eerste eigenaar een particulier of ondernemer vrijgesteld van btw was. Deze heeft de auto nieuw gekocht en heeft de btw dus al afgedragen zonder deze terug te kunnen krijgen van de Belastingdienst. Dit houdt in dat de volgende eigenaren geen btw meer hoeven te betalen over de auto. Kies je bij de autodealer een marge auto uit om te financial leasen dan kun je dit dus doen zonder btw. Een uitstekende een voordelige keuze voor ondernemers binnen deze doelgroep.

Voorfinanciering voor branches vrijgesteld van btw

Heb je nog meer vragen over het voorfinancieren van btw voor een zakelijke leaseauto? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen je gratis en vrijblijvend op weg naar de perfecte leaseauto.

Advies nodig?

Neem contact op met ons