...

BTW Voorfinancieren?
Regel het in 4 stappen

5/5

Vul het BTW bedrag in dat je voorgefinancierd wilt krijgen

Doe je als ondernemer een aankoop waar je veel BTW over moet betalen? Dan kun je het beste gebruik maken van voorfinanciering van de BTW. Zo behoud je het geld op je zakelijke rekening en heb je meer financiële vrijheid. Bij voorfinanciering schiet de financieringspartij de BTW voor en betaal je het BTW bedrag terug nadat je deze vanuit de omzetbelasting terug krijgt. Je betaalt slechts een klein beetje rente als vergoeding. Ideaal dus voor ondernemers.

Hoe werkt het?

  1. Vraag de BTW voorfinanciering aan via ons formulier
  2. Wij laten het BTW bedrag op je rekening storten
  3. Dit bedrag gebruik je om de BTW te betalen
  4. Vervolgens krijg je de BTW terug via de omzetbelasting
  5. Je betaalt de voorfinanciering terug met een klein beetje rente

Vraag onze 100% gratis en
vrijblijvende offerte aan

Er zijn nog meer voordelen

Voorbeeld voorfinanciering BTW

Bij ons kun je voorfinanciering aanvragen voor alle zakelijke aankopen. Of het nu om een zakelijke auto, kantoorartikelen, machines of computers gaat. Stel dat je een auto wilt leasen van €35.000 excl. BTW dan zul je de BTW als ondernemer moeten aanbetalen. Dit komt neer op een bedrag van €7.350. Je krijgt dit bedrag welliswaar terug via de omzetbelasting na een aantal maanden maar je behoudt dit bedrag liever op je rekening.

Via voorfinanciering stort de financieringsmaatschappij het volledige BTW bedrag van €7.350 op je rekening zodat je deze kunt aanbetalen. Op deze manier heb je als ondernemer veel meer financiële flexibiliteit. Via de omzetbelasting krijg je vervolgens het volledige bedrag aan BTW (€7.350 ) terug van de belastingdienst. Dit is gemiddeld na 2,5 maand. Dit bedrag maak je weer over naar de financieringspartij die de BTW heeft voorgeschoten met een laag bedrag aan rente.

Heb je nog vragen over het voorfinancieren van de btw? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs.