...

Bij financial lease krijg je meestal de optie om een slottermijn (= slotsom) in te stellen. Wij krijgen veel vragen van ondernemers die zich afvragen hoe dit precies werkt en of het een goed idee is om te werken met een slottermijn. Daarom bespreken we in dit artikel de voordelen en nadelen van een auto leasen met en zonder een slottermijn. Maar eerst: wat is dat eigenlijk, een slottermijn?

Wat is een slottermijn?

Bij financial lease leen je het bedrag waarmee je de auto financiert. Dit bedrag betaal je vervolgens maandelijks in delen gedurende de looptijd van je contact terug (plus een klein deel rente). De slottermijn is het bedrag dat nog overblijft wanneer alle maandelijkse betalingen zijn gedaan. Dit restbedrag moet je dan nog betalen voordat je de auto definitief in je bezit kunt nemen. Als je ervoor kiest geen slottermijn te gebruiken, stel je deze in op €0,-.

Vind hier je toekomstige auto

[wd_asp id=1]

Hoe werkt financial lease met een slotsom?

De slottermijn wordt over het algemeen bepaald aan de hand van de verwachte restwaarde van de auto die je gaat leasen op het moment dat het contract afloopt. Op die manier betaal je dus op het einde van het contract hetzelfde bedrag aan de leasemaatschappij als dat je met het verkopen van de auto ervoor zult krijgen.

Houd er rekening mee dat de rente die de leasemaatschappij rekent wordt bepaald aan de hand van het bedrag dat je nog hebt openstaan. Door een slottermijn te hanteren blijft er altijd een relatief hoog bedrag openstaan, waardoor je uiteindelijk meer rente zult betalen.

Voordelen van een slottermijn

  • Je betaalt een lager maandbedrag tijdens de looptijd van het leasecontract;
  • Na het verlopen van de leasetermijn kun je de auto verkopen en met dat geld betaal je de slotsom;
  • Je houdt gedurende de leasetermijn meer geld over.

Aandachtspunten bij een slottermijn

  • Je moet zorgen dat je voldoende liquide middelen hebt om de slottermijn te betalen;
  • Je moet het restbedrag in één keer betalen;
  • Over de slottermijn blijf je rente betalen gedurende de hele leaseperiode. Daarom betaal je netto meer rente;

    Wil je meer weten over de slottermijn en hoe dit werkt in combinatie met de auto die jij op het oog hebt? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Advies nodig?

Neem contact op met ons