...

Wat is Financial leasen?

Het afsluiten van een financial leasecontract is vergelijkbaar met het afsluiten van een hypotheek. De leasemaatschappij financiert het voertuig en vervolgens los je dit bedrag maandelijks af met wat rente erbovenop. Je bent hierdoor direct economisch eigenaar van het voertuig waardoor je in aanmerking komt voor alle fiscale aftrekposten. Het aantal kilometers dat je mag rijden is onbeperkt en je hebt een keuze uit een ruim aantal occasions. Aan het einde van het leasetermijn betaal je het ingestelde slottermijn aan de leasemaatschappij. Hierna is de auto volledig van jou en betaal je geen maandelijkse termijnen meer.

Wat zijn de voordelen?

Wat moet je zelf nog regelen?

  1. Je moet zelf nog een verzekering afsluiten
  2. Het onderhoud van de auto is niet inbegrepen
  3. De wegenbelasting betaal je apart
  4. Je betaalt je eigen brandstofkosten

Keuze uit meer dan
14.000 occasions

Hoeveel kan ik leasen?

  • Besta je korter dan 1 maand kies een leaseauto van max. €10.000 excl. btw
  • Besta je korter dan 3 maanden kies een leaseauto van max. €12.000 excl. btw
  • Besta je circa 7-10 maanden kies een leaseauto van max. €17.500 excl. btw
  • Besta je circa 1 tot 1,5 jaar kies een leaseauto van max. €20.000 excl. btw
  • Besta je circa 2 – 2,5 jaar kies een leaseauto van max. €25.000 excl. btw
  • Vanaf 3 jaar kun je zelf het gewenste bedrag kiezen

Begrippen (handig om te weten)

Slottermijn
Het slottermijn is een bedrag dat je aan het einde van de looptijd betaalt aan de leasemaatschappij. Het slottermijn is vaak gebaseerd op de restwaarde van de auto na afloop van de leaseperiode. Echter kun je het slottermijn omhoog of omlaag bijstellen om zo je maandtermijn te veranderen. Na het voldoen van het slottermijn aan het einde van je leasecontract is de auto volledig van jou en betaal je geen maandelijkse termijnen meer. Omdat het ingestelde slottermijn redelijk gelijk staat aan de restwaarde kun je er ook voor kiezen (na voldoening van het slottermijn) om de auto te verkopen om zo het slottermijn wat je hebt moeten betalen terug te verdienen.

BTW (van te voren aan te betalen)
Het bedrag aan BTW dat aanbetaald moet worden. Dit bedrag krijg je via de omzetbelasting terug van de belastingdienst (tenzij je in een sector werkzaam bent die vrijgesteld is van BTW). Wil je liever geen BTW aanbetalen dan kun je ook kiezen voor een margeauto. Dit zijn auto’s waarvan de BTW al in een eerder stadium is afgedragen door een particulier. Op de website hebben wij een speciale filter voor margeauto’s.

Leasebedrag
Het leasedrag is de aankoopprijs van de auto verminderd met de BTW en een eventuele aanbetaling.

Looptijd
De looptijd geeft het aantal maanden aan dat je leasecontract duurt. Een langere looptijd zorgt voor lagere maandelijkse kosten.

Aanbetaling
Een aanbetaling is een optioneel bedrag dat je vooraf kunt betalen om de maandelijkse leaseprijs te verlagen. Het kan hier gaan om een extra inleg, de inruilwaarde van je huidige auto of een combinatie daarvan.