Zakelijk financial leasen zonder jaarcijfers – Voor startende ondernemers en zzp

Ben je een starter of zzp en op zoek naar een zakelijke personenauto of bedrijfswagen waarvoor je geen jaarcijfers nodig hebt? Bij zakelijkeasen.nl bieden wij meerdere mogelijkheden om als starter een zakelijke auto te leasen. Juist als startende onderneming heb je een zakelijke auto of bedrijfswagen nodig om je bedrijfsactiviteiten te kunnen beginnen. Wil je zakelijk leasen zonder jaarcijfers dan is financial leasen de perfecte leasevorm voor jou.

Onderstaand kun je veel meer informatie vinden over het leasen als starter. Je kunt er echter ook voor kiezen direct een leuke auto uit te zoeken. Dan helpen wij je verder om dit rond te krijgen.

Vind hier je toekomstige auto

Zoeken
Generic filters

Waarom financial lease de beste leasevorm is voor jou als starter

Met financial lease wordt je als starter of zzp’er direct economische eigenaar van het geleasede voertuig. Dit heeft vier grote voordelen:

 • Je voertuig geldt als zijn eigen onderpand
 • Je kunt gebruik maken van alle aftrekposten
 • Vaak gaat het om een occasion met lagere maandlasten
 • Aan het einde van de leasetermijn is de auto van jou

Bij financial lease komt het voertuig dus direct op je bedrijfsnaam te staan waardoor het als zijn eigen onderpand kan gelden. Hierdoor loopt de financieringspartij voor de financial lease een minder groot risico. Je zult als starter of zpp’er dus eerder voor financial lease in aanmerking komen (en je loopt minder risico) dan bijvoorbeeld operational lease waarbij de leasemaatschappij eigenaar blijft van het voertuig.

Daarnaast heb je recht op de volgende aftrekposten:

 • Investeringsaftrek
 • Renteaftrek
 • Afschrijving
 • Btw teruggave
 • Milieu investeringsaftrek (bij een elektrische auto)

Mogelijke voorwaarden bij zakelijk financial leasen zonder jaarcijfers

In de meeste gevallen is leasen als startende onderneming of als zzp zonder jaarcijfers mogelijk. De voorwaarden van je leasecontract kunnen echter wel verschillen op basis van enkele criteria. Denk bijvoorbeeld aan:

 • De startdatum van je onderneming
 • De aanwezigheid van voorlopige cijfers
 • Het maandbedrag van de gekozen leaseauto
 • Mogelijkheden voor aanbetaling of inruil

Bestaat je bedrijf net 2 weken en wil je een dure Mercedes leasen? Dan wordt het heel lastig. Kies je echter een auto of bedrijfswagen met lagere maandelijkse kosten dan ziet je uitgangspositie er al een stuk sterker uit. Deze kun je verder verbeteren door voorlopige cijfers te delen, een aanbetaling te doen of een inruilauto aan te bieden. Mocht dit niet mogelijk zijn dan is het ook een optie om een hoger rentepercentage met de financieringspartij af te spreken om het risico dat zij lopen te beperken. Er zijn dus meerdere opties en constructies om jou te helpen aan de ideale zakelijke leaseauto.

Bedrijfswagen leasen als startende onderneming of zzp

Sommige beroepen en vakgebieden vereisen het gebruik van een bedrijfswagen of bestelbus. Omdat dit een essentieel onderdeel is voor het starten van je werkzaamheden zal het leasen zonder jaarcijfers van een bedrijfswagen geen probleem moeten zijn. Zeker wanneer het maandbedrag goed te overzien is en een eventuele aanbetaling mogelijk is rijdt je zo in je nieuwe zakelijke bedrijfswagen.

Financial lease of operational lease als starter of zzp

De meeste startende zzp’ers zonder jaarcijfers kiezen voor financial lease. Dit heeft de volgende reden:

 • De kosten voor (occasion) financial lease liggen doorgaans lager
 • Er kan gebruik gemaakt worden van alle aftrekposten
 • Aan het einde van het leasecontract ben je eigenaar van de auto
 • Het voertuig geldt als zijn eigen onderpand

Bij operational lease gaat het altijd om een nieuw voertuig. Hierdoor liggen de kosten gemiddeld gezien dan ook hoger dan bij een occasion lease. Daarnaast blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto waardoor deze niet als onderpand kan dienen. Mocht je de leaseauto niet meer kunnen betalen loop je dus een groter risico dan bij financial lease.

Dit wil echter niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn tot het aangaan van een operational lease overeenkomst. Je kunt bijvoorbeeld enkele maanden borg vooruit betalen of een leaseauto kiezen uit een goed betaalbaar segment voor je huidige situatie.

Ons advies bij het kiezen voor operational lease als starter of zzp

Heeft operational lease toch je voorkeur dan is het verstandig om dit te doen nadat je bedrijf minimaal een half jaar bestaat. Je hebt dan al een goed beeld van de inkomsten en de kosten en bent beter in staat om te bepalen welk maandbedrag realistisch is voor een leaseauto. Het fijne van operational lease is dat het een all-inclusive prijs is. De wegenbelasting, vervangend vervoer, verzekering en service en onderhoud zitten al in de prijs verwerkt. Je kunt dus zorgeloos leasen voor een vaste en inzichtelijke prijs per maand.

Advies nodig?

Neem contact op met ons